Alles van Deurne
Bekijk de agenda

35ste Kennedy Toertocht

35ste Kennedy Toertocht
Someren Geplaatst 18 juni 2017

De week voor de Kennedy Mars staat weer de Kennedy Toertocht op het programma van T.W.C. de Zwaluw.

35ste Kennedy Toertocht

De week voor de Kennedy Mars staat weer de Kennedy Toertocht op het programma van T.W.C. de Zwaluw. Op 25 juni staat de 35ste editie op het programma. Dit wordt al weer de veertiende keer voor de Zwaluw, die het stokje overgenomen hebben van T.C. de Nachtegaal.

120 km rit:

Net als de afgelopen jaren, heeft de organisatie besloten om ook dit jaar voor de toerrijders een 120 km tocht uit te zetten. Deze tocht zal zeker niet de route van de Kennedy Mars volgen. De toerrijders hebben al een aantal keer aangegeven dat de marsroute niet echt geschikt is voor hen. Vandaar dat ze nu de mogelijkheid krijgen om een langere tocht die op hen afgestemd is te rijden.

Kennedy Toertocht 80 km:

Dit jaar is de route van de Kennedymars volledig gelijk gebleven aan die van vorig jaar. Wederom wordt er een 80 Km en een 40 Km tocht georganiseerd. En zoals elk jaar is gepoogd om zoveel mogelijk de route van de Kennedymars te volgen. Hierbij staat de veiligheid van de deelnemers natuurlijk voorop. Daarom is er op een aantal plaatsen een kleine wijziging gemaakt in de te rijden route. Toch is ruim 93% van de route gelijk. Deze route is ideaal voor de toeristische fietser.
Voor de smalle bandjes is er een omleiding gemaakt op één plaats in de route. Dit omdat op het betreffende stuk grind op de route ligt. Hiermee is het stuk Strabrechtse Heide voor hen uit de route gehaald. Daardoor wordt hun route wel korter.
We hopen dit jaar weer vele toerrijders en recreanten te mogen verwelkomen.

Kennedy Toertocht 40 km:

Elk jaar weer is er ook weer een 40 km tocht onder andere voor de families met kleine kinderen. Met alle wijzigingen die in de routes zijn doorgevoerd, loopt de route nu voor 95% over de route van de het Rondje Someren dat het weekend erna weer door velen gelopen zal worden.

De startmogelijkheden zijn weer als vorig jaar:

De toerrijders kunnen inschrijven vanaf 08:00 uur. De recreanten vanaf 9:00 uur.
Inschrijven is mogelijk tot 12:00 voor de 80 km en 120 km en tot 14:00 uur voor de 40 km. Hierdoor kunnen mensen ook nog in de middag beginnen aan de 40 km. Iedereen moet wel voor 18:00 uur binnen zijn.
De inschrijving zal evenals voorgaande jaren plaats vinden bij Café "In d'n Herberg", Postel 27 te Someren. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 voor de 40 en 80 km en € 5,00 voor de 120 km. Indien men een herinnering wenst, betaalt men € 2,= extra. Deze prijs is inclusief traktaties op de controleposten en een consumptie bij aankomst. De tocht wordt verreden onder de vlag van de NTFU.

Historie

Jongerenvereniging JOEK uit Someren organiseert ieder jaar een wandeltocht van 80 km, waar de lopers 20 uur over mogen doen. Toen JOEK deze tocht voor de 20e maal organiseerde, hebben zij deze tocht, een week voorafgaande aan de wandelmars, ook als fietstocht georganiseerd. Ten eerste natuurlijk om hun jubileum te vieren en om de mensen die niet mee lopen maar die toch nieuwsgierig waren naar de route ook de gelegenheid te geven deze 80 km af te leggen. Daarna heeft ToerClub de Nachtegaal de organisatie op zich genomen en maakte van de fietstocht onder de naam Kennedy Toertocht een terugkerend evenement. In 2004 heeft de Nachtegaal de organisatie overgedragen aan TWC de Zwaluw. Dit jaar is het voor het JOEK al de 55e Kennedymars en wordt voor de 35e keer de Kennedy-Toertocht georganiseerd.

Grote collectie dekbedovertrekken bij Dekbedovertrekshop.com

Traktatie op elke controlepost: Onderweg zijn een aantal controleposten voorzien waar ook enige versnaperingen worden uitgedeeld. De hele route is uitgepijld en op de controleposten staat een getraind EHBO team paraat. Tevens rijdt er een servicewagen rond die bij materiaalpech kan helpen.

Uitrusten na afloop van de tocht, of zomaar genieten van de entourage, kunt u bij de start-finish op een compleet overdekt terras bij Café "In d'n Herberg". Ook het adres voor een hapje na de tocht.

Voor inlichtingen kunt u terecht op www.twcdezwaluw.nl of telefonisch bij L. Verberne 0493-490746 of E. Bakermans 0493-492061.

35ste Kennedy Toertocht

 

35ste Kennedy Toertocht

 

Someren zondag 25 juni 2017
inschrijven vanaf 08:00 uur Café In d'n Herberg Postel 27 Someren.


Meer informatie | Regio portal Deurne | Regio Portal Asten | Regio Portal Someren

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug