Alles van Deurne
Bekijk de agenda

Muzikale Verrassingstocht Deurne

Muzikale Verrassingstocht Deurne
Deurne Geplaatst 16 juni 2017

Themawandeling muziekjaar o.l.v. VVV-gids zondag 2 juli

Muzikale Verrassingstocht Deurne

Themawandeling muziekjaar o.l.v. VVV-gids zondag 2 juli

Deurne van een andere kant leren kennen? Loop mee met de VVV-gids en beleef een stukje muzikaal heden en verleden van het dorp. Op zondag 2 juli organiseert VVV Deurne een themawandeling langs bijzondere locaties met onderweg enkele muzikale verrassingen.

Muziekjaar Deurne

Het hele jaar is het muziekjaar in Deurne. Deurne heeft een rijke historie op het gebied van muziek en is nog steeds bakermat voor talent. Ter gelegenheid van het muziekjaar 2017 worden er allerlei evenementen en activiteiten georganiseerd. In dit kader ontwikkelde VVV Deurne een speciale themawandeling.

Bijzondere bezienswaardigheden in muziekthema

Een ervaren VVV-gids neemt je mee langs bijzondere bezienswaardigheden in het dorp die gelieerd zijn aan muziek. Denk bijvoorbeeld aan Het Tuinpad van mijn vader uit de liedtekst van Friso Wiegersma, zoon van Hendrik Wiegersma. En het carillon met 18 bronzen klokjes in het torentje van het gemeentehuis in Deurne. Eén van de schatten van de Sint Willbrorduskerk is het gerestaureerde Smitsorgel. Speciale plekken die de VVV-gids je laat zien en waarover hij vertelt.

Autumn Image Banner 468 x 60

Muzikale intermezzo's

De themawandeling wordt muzikaal luister bijgezet door enkele intermezzo's verzorgd door Deurnese muzikanten. Zo brengt een organist het Smitsorgel tot leven en halverwege de route brengt troubadour Peter Aarts twee eigen liedjes ten gehore. De wandeling eindigt op de Markt bij Plein Vijf waar zanger Bart van Lierop op z'n Brabants afsluit.

Deelname gratis, aanmelden verplicht

Deelname aan de themawandeling is gratis. Belangstellenden dienen zich vantevoren op te geven bij VVV Deurne. Dit is mogelijk tot zaterdag 1 juli 14.00 uur én vol is vol. De wandeling van ca. 1,5 uur start op zondag 2 juli om 15.00 uur vanaf de VVV Deurne, Markt 14. Wil je meelopen? Meld je dan z.s.m. aan bij VVV Deurne, tel. 0493-323655.

Kijk voor informatie ook op www.muziekjaar.nl

Muzikale Verrassingstocht Deurne

 


Meer informatie | Regio portal Deurne | Regio Portal Asten | Regio Portal Someren

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug