Alles van Deurne
Bekijk de agenda

Verkoop bedrijventerrein Binderen zuid

Verkoop bedrijventerrein Binderen zuid
Deurne Geplaatst 17 juni 2017

Raadsinformatiebrief: Verkoop bedrijventerrein Binderen zuid

Verkoop bedrijventerrein Binderen zuid

 

We zijn verheugd om u het volgende te kunnen mededelen:De afgelopen periode hebben we met drie bedrijven een overeenkomst afgesloten voor nieuwvestiging of uitbreiding op het bedrijventerrein Binderen zuid. Het gaat om bedrijven die actief zijn in de food en slimme maakindustie: XXL Nutrition, Auto- en truckschade Munsters en Sleeve Technology.

We zijn blij dat we deze groeiende bedrijven hebben kunnen faciliteren in hun huisvestingsopgave. In totaal gaat het om de verkoop van ruim 14.000 vierkante meter.

XXL Nutrition

Dit bedrijf mag zich de grootste online sportsupplementenwinkel van Europa noemen. Het
bedrijf, waarvan de eigenaar in Deurne woont, maakt de laatste jaren een forse groei door.
Momenteel werken er 26 mensen. Met XXL Nutrition hebben we een akkoord bereikt over een kavel van ruim 4000 m2.

Auto- en truckschade Munsters

Door de groei van de laatste jaren is dit bedrijf op de huidige locatie, ook op Binderen, uit zijn jas gegroeid. Om de groei verder door te kunnen zetten is uitbreiding dan ook noodzakelijk. We zijn blij dat ze hierbij voor Deurne gekozen hebben. Bij Munsters werken momenteel 32 personen. Het overeengekomen perceel kent een oppervlakte van ruim 7000 m2 en bevindt zich op loopafstand van de huidige vestiging waar het bedrijf ook actief blijft.

beddengoed.com

Sleeve Technology

Sleeve Technology is een producent van verpakkingsmachines voor de voedselindustrie. Het groeiende bedrijf is momenteel gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw op de Hub van Doorneweg. Bij Sleeve werken op dit moment 14 personen. Het perceel, waarop de bouw inmiddels begonnen is, kent een oppervlakte van een kleine 3000 m2.

Meer interesse in bedrijfskavels op Binderen zuid

De afgelopen jaren bleef de verkoop van bedrijfskavels achter bij de prognoses. De aantrekkende economie is, samen met mogelijk flexibelere regelgeving, een belangrijke stimulans voor de groei in verkochte m2. Deze trendbreuk is een mooie ontwikkeling.

Figuur 1: Aantal verkochte m2 x1000 (van de overeenkomsten in 2017 is de transportakte nog niet gepasseerd)

Willige Laagt in Liessel

Om de huisvesting van (nieuwe) bedrijven op Willige Laagt verder te stimuleren, brengen we dit terrein op verschillende manieren onder de aandacht. Na de zomer zetten we een promotiecampagne op waarin een aantal op Willige Laagt zittende ondernemers een prominente rol krijgen. Daarnaast heeft het terrein onlangs op een fantastische manier in de spotlights gestaan tijden de Dutch Technology Week. Tijdens dit evenement wisten ruim 4000 mensen het bedrijventerrein in Liessel te vinden. Ook stelt het college aan uw raad voor om de grondprijzen op dit bedrijventerrein te verlagen van € 133 naar € 125 per m2.


Wethouder Marinus Biemans

Registratienummer: 00612893
Datum: 16 juni 2017
Portefeuillehouder: M.H. Biemans
Steller: T. Blankers
Nummer: RIB-MB-1723

Verkoop bedrijventerrein Binderen zuid

3 maanden korting 336 x 280


Meer informatie | Regio portal Deurne | Regio Portal Asten | Regio Portal Someren

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug