Alles van Deurne
Bekijk de agenda

Er wordt gekapt in het Zandbos

Er wordt gekapt in het Zandbos
Deurne Geplaatst 7 september 2017

In de week van maandag 4 september start Bosgroep Zuid Nederland, in opdracht van de gemeente Deurne, met het uitdunnen van het Zandbos.

Er wordt gekapt in het Zandbos

In de week van maandag 4 september start Bosgroep Zuid Nederland, in opdracht van de gemeente Deurne, met het uitdunnen van het Zandbos. Bij een dunning verwijdert een oogstmachine zorgvuldig geselecteerde bomen, om andere bomen meer ruimte te geven. De bomen die omgezaagd worden zijn oranje gemarkeerd.

Wat gaat er precies gebeuren?

Het doel van de werkzaamheden is om inheemse en markante bomen meer ruimte te geven. Denk daarbij aan de inlandse eik, de grove den en de berk. Daarnaast komen er een paar open plekken in het bos waar kruiden en struiken kunnen groeien. Na de kap worden er op de open plekken ook jonge bomen geplant die nu nog niet in het bos voorkomen. Bijvoorbeeld linde, haagbeuk en beuk.

Het gekapte hout is verkocht

Met de opbrengsten van het hout betaalt de gemeente de kosten van het bos- en natuurbeheer.
Natuurvriendelijk werken

In het bos wordt gewerkt volgens de gedragscode bosbeheer. Dit bekent dat de aannemer die het werk uitvoert zoveel mogelijk rekening houdt met alles wat er woont, groeit en bloeit.

Ook in het bos hangt informatie

In het Zandbos hangt tijdens de uitvoeringsperiode informatie zodat bezoekers kunnen lezen wat er precies gebeurt en waarom.

Wij vragen om uw begrip

Bezoekers van het bos kunnen overlast van de werkzaamheden hebben. Sommige paden zijn tijdens de werkzaamheden moeilijker begaanbaar of tijdelijk afgesloten. De dunningswerkzaamheden worden uitgevoerd met een harvester (zie de foto) en een kraan. Als alles klaar is worden de paden weer vrijgegeven en waar nodig hersteld.

 


Meer informatie | Bron: | Regio Platform Asten | Regio Platform Someren

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug