Alles van Deurne
Bekijk de agenda

Afsluiting muziekjaar met onthulling paneel Ernst Jansz

Afsluiting muziekjaar met onthulling paneel Ernst Jansz
Deurne Geplaatst 31 december 2017

Op vrijdag 29 december is bij het NS-station het muziekjaar 2017 officieel afgesloten met de onthulling van het paneel met de songtekst ‘Tijd Genoeg' van Ernst Jansz.

Afsluiting muziekjaar met onthulling paneel Ernst Jansz

Op vrijdag 29 december is bij het NS-station het muziekjaar 2017 officieel afgesloten met de onthulling van het paneel met de songtekst ‘Tijd Genoeg' van Ernst Jansz. Daarnaast was er aandacht voor het eerder geplaatste paneel met de tekst van ‘Het Dorp' van Friso Wiegersma en dat met het lied van Jules de Corte ‘Trein van de Tijd'. Coöperatie Stationspark heeft gezorgd voor aankleding van het heringerichte stationsgebied en heeft daarbij muzikaal talent uit de gemeente Deurne zichtbaar gemaakt middels 3 panelen.

Muzikale omlijsting afsluiting

Ook bij de afsluiting mocht natuurlijk creativiteit en muzikaliteit niet ontbreken. Carolien van der Hulst, popkoor Skoor en zanggroep De Weef zorgde voor een verrassend ontvangst bij het stationsgebouw met een muzikale flashmob en ook brachten zij het lied ‘Ik zou wel eens willen weten' van Jules de Corte ten gehore. De bijeenkomst werd afgesloten bij Herberghe In de Heerlyckheid waar het lied ‘Het Dorp' werd gezongen onder leiding van Tonny en Jos Wijnands .

Muziekjaar 2017

Het muziekjaar 2017 dat georganiseerd werd onder de vlag van Deurne Palet van De Peel, was
een jaar met meer dan 225 muzikale activiteiten waarbij heel veel verenigingen, organisaties en bedrijven betrokken waren. Bijzondere tentoonstellingen zoals van CCC in Neerkant, Moek bij het heemhuis en Jules de Corte bij De Wieger. Ook ontstond het initiatief van Deurne Got Talent dat in 2018 een vervolg gaat krijgen, en was er de fietsdag Koren op de molen. Uiteraard was de Royal Music Night weer grandioos en een van de hoogtepunten in het muziekjaar.
De start van het muziekjaar was in januari met een interview met Ernst Jansz in de radio-studio van DMG en een concert van hem in het cultuurcentrum. Ook bij de afsluiting dus opnieuw aandacht voor deze beroemde muzikant uit Neerkant.

 


Meer informatie | Persbericht:

« terug